Kompanija

Prospera je mesto na kome se provodi veliki deo života i gde se stiče poslovna i profesionalna afirmacija. Prosperu njeni zaposleni i prijatelji veoma često posmatraju kao proširenu porodicu.

Misija

Kada se, ponekad nekritički, koriste iskustva i formulacije koje koriste zapadne kompanije, to može izgledati i zvučati neadekvatno. Kada smo prvi put čuli da kompanije na zapadu imaju misiju dugo smo razmišljali da li je to tako, da li i mi imamo misiju i da li je izraz misija adekvatan? Na sva ova pitanja možemo pozitivno odgovoriti.

PROSPERA ima misiju koju deli sa svim preduzećima, a to je da kroz sopstveni razvoj obezbedi uslove za rad i život zaposlenih. Prospera je i proširena porodica, mesto na kome se provodi veliki deo života i gde se stiče poslovna i profesionalna afirmacija.

Pored ove misije osećamo da je naša misija šira i sveobuhvatnija. Svakodnevnim radom, promovišući načela poslovnog morala i boreći se za zdravu konkurenciju ispunjavamo i širu društvenu misiju. Rezultanta ovakvih pojedinačnih napora dovešće do normalizacije stanja na tržištu.

Istorijat

PROSPERA je osnovana 1989. godine kao prvo registrovano privatno preduzeće u oblasti medicinskog snabdevanja. Osnivač i direktor preduzeća Slavica Radojković, posao je započela baveći se uvozom medicinskog potrošnog materijala i opreme za krajnje korisnike. Nove zaposlene uglavnom je regrutovala iz bliže familije, tako da je preduzeće nepovratno dobilo porodični pečat.

Veoma brzo se, selidbom na novu lokaciju, posao širi, stvaraju se sopstvene zalihe strane i domaće robe i veleprodaja postaje prevashodna delatnost. PROSPERA počinje, uz pomoć domaćih i ino-partnera, ubrzano da raste i postavlja zdravu osnovu za dalji razvoj. Do danas su očuvani standardi poslovanja i svi međunarodni kontakti koji su doveli do ekspanzije preduzeća

Kroz sve ovo vreme PROSPERA nije zaboravila kome duguje za svoje postojanje i nesebično je pomagala zdravstvene ustanove i sve ljude kojima je pomoć potrebna. Nije zaboravljeno ni razumevanje i podrška ino-partnera kada je ona bila najpotrebnija. Većina stranih partnera je sa PROSPEROM već dugi niz godina.

Početkom 2001. godine PROSPERA otvara i maloprodajni objekat – specijalizovanu podavnicu medicinskih sredstava

Danas PROSPERA spada u razvijeno i, kako joj ime kaže, prosperitetno privatno preduzeće koje raspolaže sopstvenim savremenim poslovnim i magacinskim prostorom, prodavnicom, voznim parkom.

Delatnost

Osnovna delatnost PROSPERE je uvoz i medicinsko snabdevanje zdravstvenih ustanova i apoteka medicinskim sredstvima .

Snabdevanje vršimo proizvodima iz zastupničkog programa, kao i proizvodima domaćih proizvođača, a sve u želji da zaokružujući ponudu pružimo što kompletniju uslugu našim klijentima.

Naš tim sa višegodišnjim iskustvom u spoljno-trgovinskom poslovanju vrši usluge i najkomplikovanijih izvozno-uvoznih poslova.

Zastupnički programi, kao i znanje i iskustvo zaposlenih, posebno nas kvalifikuju u oblastima vezanim za anesteziju, dijalizu, urologiju, ortopediju, hirurgiju (neuro, vaskularnu,abdominalnu) i biopsiju.